Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με παπαρδέλες και κόκκινη σάλτσα

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με παπαρδέλες και υπέροχη κόκκινη σάλτσα.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα λαχταριστό κυρίως πιάτο που έχει «όλο το πακέτο». Κεφτεδάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με παπαρδέλες και υπέροχη κόκκινη σάλτσα.

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό πιάτο που θα ενθουσιάσει σίγουρα όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο από στήθος
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο από μπούτι
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες
  • 2 αυγά, medium
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη κόκκινη σάλτσα

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ¼ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες
  • Φέτα

Eκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τα αυγά, τη παρμεζάνα και τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ψηθούν εντελώς και να χρυσαφίσουν.
  • Για τη κόκκινη σάλτσα: Προσθέτουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, το θυμάρι και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από τις παπαρδέλες, πασπαλίζοντας με λίγη φέτα.

Πηγή