Αν έχεις λαχταρίσει μια γλυκιά λιχουδιά, μπορείς εύκολα να την φτιάξεις με μια απίθανη συνταγή.
Τα μπισκότα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για γλυκό σνακ, που πάει τέλεια με τον καφέ. Συνταγές και ιδέες υπάρχουν πολλές. Μία από τις αγαπημένες μας είναι τα κλασσικά αμερικάνικα μπισκότα ή αλλιώς soft cookies.
Κόβονται εύκολα, είναι μαλακά και λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Είναι λαχταριστά, ειδικά αυτά με τα chips σοκολάτας, καθώς μας δίνουν την απόλαυση που θέλουμε.
Υλικά συνταγής για μαλακά μπισκότα
- 113 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
- 100 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας
- 1 μεσαίο αυγό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 128 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής για μαλακά μπισκότα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στις πάνω-κάτω αντιστάσεις στους 180C.
- Στον κάδο του μίξερ ρίξτε τις ζάχαρες και το βούτυρο, και αφρατέψτε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
- Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι.
- Ρίξτε το αυγό σε μικρές δόσεις στον κάδο του μίξερ όσο είναι σε μέτρια ταχύτητα. Περιμένετε να ενσωματωθεί η κάθε δόση και μετά ρίξτε την επόμενη.
- Ρίξτε τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά με ένα σύρμα χειρός.
- Αλλάξτε το σύρμα στο μίξερ με το φτερό και ρίξτε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο. Ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν τα στερεά και σχηματιστεί η ζύμη.
- Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε στη χαμηλότερη ταχύτητα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε ισόποσες μπάλες και πλάστε τα μπισκότα.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώστε τα μπισκότα έχοντας κενό μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
- Ψήστε στους 180C (πάνω κάτω αντιστάσεις) για 11 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες.
- Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
- Απολαύστε.
Πηγή