Μια συνταγή για λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν ίσως τους πιο δημοφιλείς μεζέδες της ελληνικής γαστρονομίας. Σε ένα τραπέζι μεταξύ φίλων στην ταβέρνα είναι το πιάτο το οποίο όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να παραγγείλουμε και ποτέ δεν μένει ούτε ψίχουλο.
Όσον αφορά τους σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες, πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για μια μπελαλίδικη και χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου αποδεικνύει πως μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο φαγητό εύκολα και γρήγορα. Οι λαχταριστοί αυτοί κολοκυθοκεφτέδες είναι τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι από μέσα και γεμάτοι αρώματα που απογειώνουν τη γεύση τους.
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια
- αλάτι χονδρό, κατά βούληση
- 2 αυγά
- 30 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- 1/2 κιλό φέτα
- 1 κ.σ. άνηθος + για γαρνιτούρα
- αλεύρι, για πανάρισμα.
- 2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκι και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και αλατίζουμε καλά. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να τραβήξουν το αλάτι για 5 λεπτά.
- Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια μας πολύ καλά. Είναι σημαντικό να τα στύψουμε πολύ καλά ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία.
- Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια μας σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε τη φευγανιά, τον άνηθο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μικρό σκεύος σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα στο μίγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα.
- Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες το μίγμα μας, τις περνάμε από λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή