Μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα και ντοματίνια με πλούσια μεσογειακά αρώματα.
Οι συνταγές για κοτόπουλο στο τηγάνι είναι οι ιδανικές λύσεις για ένα γρήγορο και θρεπτικό κυρίως γεύμα.
Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, τότε αυτή η πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή που προτείνει ο Σεφ Γιώργος Τσούλης για κοτόπουλο με ντοματίνια και παρμεζάνα είναι η ιδανική επιλογή για να διευρύνετε το μαγειρικό σας ρεπερτόριο.
Πρόκειται για ένα φαγητό με άρωμα Ιταλίας και μία πλούσια, πηχτή σάλτσα παρμεζάνας που απογειώνει τη γεύση του!
Υλικά για κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή