Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για κουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα και φιστίκια -Διαφορετικοί, γίνονται μούρλια | GASTRONOMIE

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στο μενού με ευφάνταστες συνταγές.

Τα γλυκά δίνουν και παίρνουν και φυσικά την τιμητική τους έχουν οι πατροπαράδοτοι κουραμπιέδες. Είναι τραγανοί, μπισκοτένοι, με πλούσια γεύση και βουτυρένιο άρωμα.

Αν φέτος θέλεις όμως κάτι διαφορετικό, οι σοκολατένιοι κουραμπιέδες προσφέρονται για μια ιδιαίτερη γεύση. Οι κουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα και φιστίκι είναι λαχταριστοί και πολύ εύκολοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για κουραμπιέδες

  • 200 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
  • 40 γρ. spry φυτικό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
  • 380 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 30 ml κονιάκ
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 450 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής για κουραμπιέδες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο.
  • Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το spry, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και κτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, αφού το μείγμα πρέπει να κτυπηθεί καλά, αλλιώς οι κουραμπιέδες δεν θα είναι αφράτοι.
  • Ρίχνουμε στο μίξερ λίγο λίγο το αλεύρι, έχοντας το μίξερ σε λειτουργία. Τέλος, ανακατεύουμε με το χέρι στο μείγμα το κονιάκ, τη βανίλια και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Όταν οι κουραμπιέδες κρυώσουν, στρώνουμε έναν πάγκο εργασίας με λαδόχαρτο και λιώνουμε τη σοκολάτα προσεκτικά σε μία μικρή κατσαρόλα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζουμε με την επικάλυψη των κουραμπιέδων, ρίχνοντάς τους ένα ένα στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε τον κάθε κουραμπιέ στον στρωμένο πάγκο με λαδόχαρτο και τους αφήνουμε να στεγνώσουν πριν τους σερβίρουμε.

Πηγή