Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για λαζάνια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ -Το λαχταριστό πιάτο στην πιο ελαφριά εκδοχή του

Λατρεύουμε τα ζυμαρικά και και μια λαχταριστή συνταγή για λαζάνια είναι ό,τι χρειαζόμαστε σήμερα.

Τα λαζάνια φούρνου με κιμά είναι πεντανόστιμα και ένα από τα πιάτα που μας αρέσει να απολαμβάνουμε. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή χωρίς μπεσαμέλ που γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι πιο ελαφριά.

Υλικά συνταγής για λαζάνια

Για τον κιμά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

Για τη σάλτσα ντομάτας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

Για την επικάλυψη

  • 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση συνταγής για λαζάνια

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα.
  • Σε μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
  • Σε πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τον κιμά και απλώνουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Στρώνουμε τον μισό κιμά και 1/4 φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω ρίχνουμε μια κουταλιά από την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
  • Απλώνουμε μια δεύτερη σειρά λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, 1/4 φλιτζανιού γραβιέρα και μια κουταλιά σάλτσα.
  • Τελειώνουμε με μία σειρά λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και ένα φλιτζάνι γραβιέρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί και άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή