Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό με βάση το φυστικοβούτρο που θα γίνει ανάρπαστο.
Τα γλυκά ψυγείου συνηθίζουμε να τα προτιμάμε καθώς είναι συνήθως πιο δροσερά και ανάλαφρα και ετοιμάζονται χωρίς πολλά πολλά.
Είναι επίσης ιδανικά για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι καλεσμένων ή κέρασμα για τον απογευματινό καφέ καθώς είναι αρκετά εύκολο να τα φτιάξουμε σε ατομικές μερίδες.
Οι επιλογές είναι αμέτρητες, ωστόσο εμείς βρήκαμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ο σεφ Γιώργος Τσουλής προτείνει μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για παστάκια με αφράτη μους φυστικόβούτυο με ανάλαφρη υφή και τέλειες γευστικές ισορροπίες.
Υλικά
- 660 ml Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. φυστικοβούτυρο
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, χοντροκομμένα
Για το σερβίρισμα:
Λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Αρχίζουμε και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη.
- Μόλις αρχίσει να πήζει η σαντιγί, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια αφράτη μους.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα σκεύος, διαστάσεων 27×20 εκ.
- Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για ½ – 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε διακοσμώντας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Πηγή