Το banana bread είναι ένα από τα αγαπημένα κόμφορτ γλυκά, ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό μας καφέ.
Η δημοφιλία του αγαπημένου κέικ εκτοξεύτηκε εν μέσω της καραντίνας, όταν πολύς κόσμος στράφηκε προς την αρτοζαχαροπλαστική για να περάσει δημιουργικά τον χρόνο που περνούσε στο σπίτι.
Έκτοτε, έχουν προκύψει πολλές παραλλαγές του νόστιμου γλυκού και εμείς βρήκαμε για εσάς την πιο εύκολη και σύντομη συνταγή που θα σας συναρπάσει.
Αυτό το πεντανόστιμο banana bread δεν χρειάζεται φούρνο και είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Υλικά
- 1 πολύ ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη (περίπου 1/3 φλιτζανιού πολτοποιημένη)
- 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
- 1 κ.σ. μέλι ή σφενδάμι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κ.γ. γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια ημίγλυκης ή μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα που είναι κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων.
- Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά.
- Φάτε το ζεστό με μια επάλειψη βουτύρου και μια κουταλιά μέλι.
Καλή απόλαυση!
Πηγή