Η συνταγή που θα σας κάνει εξπέρ στο κεμπάμπ, είτε θέλετε να το σερβίρετε γιαουρτλού είτε όχι.
Το τρυφερό
κομμάτι κιμά με το υπέροχο άρωμα είναι
κλασική επιλογή σε κάθε καλό ψητοπωλείο.
Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να το
ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Αρκεί
να πάρετε καλό κρέας, μοσχαρίσιο και
αρνίσιο και να το συνδυάσετε με καλά
μπαχαρικά.
Υλικά
- ½ κιλό κιμάς (300 γρ μοσχαρίσιο, 200 γρ αρνίσιος)
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κ.γ καυτερό κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- 4 ώριμες τομάτες
- ½ κ.γ πελτέ
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ ελαιόλαδο
- 200 γρ γιαούρτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τους κιμάδες με το κύμινο, το αλάτι, το καυτερό πιπέρι για αρκετή ώρα
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον κιμά, και το απλώνουμε γύρω από μια βέργα για ψήσιμο στη σχάρα ή καλαμάκι από σουβλάκι
- Ψήνουμε στη σχάρα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν δεν έχουμε σχάρα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχαροτήγανο ή το γκριλ του φούρνου
- Για τη σάλτσα, βάζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές ολόκληρες στη σχάρα να καπνίσουν. Καθαρίζουμε από τις φλούδες και ψιλοκόβουμε
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τον πελτέ.
- Προσθέτουμε την τομάτα και την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να μειωθεί ο όγκος της
- Σερβίρουμε τα κεμπάμπ σε πίτες, με την κόκκινη σάλτσα, και λίγο δροσερό γιαούρτι
Πηγή