Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με κάστανα -Το λαχταριστό πιάτο για το αποψινό τραπέζι | GASTRONOMIE

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και σήμερα έχουμε το καθιερωμένο ρεβεγιόν.

Λαχταριστά πιάτα, αλμυρά και γλυκά απλώνονται στο γιορτινό τραπέζι. Αν ψάχνεις έμπνευση της τελευταίας στιγμής, σου έχουμε την τέλεια ιδέα. Ένα ψητό κοτόπουλο στον φούρνο είναι μια safe και ιδανική επιλογή. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με κάστανα. Είναι τέλεια για απόψε το βράδυ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για κοτόπουλο με κάστανα

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 πράσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ λίτρο ζωμό κότας
  • 4 κόκκους πιπέρι
  • λίγο μπράντι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για κοτόπουλο με κάστανα

  • Πλένουμε τις φτερούγες μαζί με τα μπουτάκια. Έπειτα στεγνώνουμε τα μπουτάκια και τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια μαζί με τις φτερούγες και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ.
  • Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λόγο αλάτι.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
  • Τοποθετούμε τα μπουτάκια με τις φτερούγες σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το μπράντι και τα κάστανα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.

Πηγή