Μια συνταγή για πεντανόστιμο μπριάμ, ένα ωραίο φαγητό λαχανικών, που μπορεί κάθε φορά να προσαρμοστεί αναλόγως την εποχή.
Το δημοφιλές παραδοσιακό φαγητό, το Μπριάμ, συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα τόσο ζεστό όσο και κρύο, ενώ ταιριάζει τέλεια με φέτα.
Yλικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκύθια
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 250 ml χυμό ντομάτας
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά αρχικά στη μέση κάθετα και μετά σε κομμάτια πάχους όσο ένα ντοματίνι.
- Τα απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λιγο φρέσκο ελαιόλαδο.
- Tip: Το μπριάμ θέλει αρκετό λάδι στο μαγείρεμα και όχι τόσο νερό. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε το ψήσιμο και όχι το βράσιμο στα λαχανικά μας και ψήνονται ωραία στον φούρνο.
Εκτός από το μπριάμ στο φούρνο υπάρχει και το μπριάμ της κατσαρόλας και μάλιστα πολλοί βάζουν και φέτα ενώ ψήνεται στο φούρνο. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και μη ξεχνάτε, όσο πιο φρέσκα τα λαχανικά, τόσο πιο νόστιμο το μπριάμ!
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Πηγή