Μπορεί η καραντίνα να τελείωσε, η συνεχής ανταλλαγή συνταγών και τα κουζινομαγειρέματα όμως συνεχίζονται. Και τώρα ήρθε η ώρα για μια εύκολη πίτσα!
Συνταγές για πίτσα υπάρχουν πολλές, έχουμε δει ήδη πολλές συνταγές για ζύμη πίτσας, όπως και συνταγές για σάλτσα ντομάτας για πίτσα, ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι ετοιμάζεται εύκολα στο τηγάνι.
Υλικά συνταγής για τη ζύμη της πίτσας
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
Υλικά συνταγής για την
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας (δείτε μια ακόμη συνταγή για σάλτσα ντομάτας εδώ)
- 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 5 – 6 πολύχρωμα ντοματίνια
- 25 γρ. φύλλα βασιλικού
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 325 ml ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό και αφήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η μαγιά.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
- Προσθέστε το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώστε τη ζύμη.
- Βάλτε την σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει (πρέπει να διπλασσιαστεί σε μέγεθος) για 45 με 60 λεπτά.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη χωρίστε την σε τρία κομμάτια και σχηματίστε μικρές μπαλίτσες.
- Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και χωρίς πλάστη, με τη βοήθεια των χεριών σας φτιάξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό δίσκο όσο είναι η διάμετρος του τηγανιού σας.
- Στη συνέχεια της συνταγής τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στο τηγάνι και αφήστε τη να ψηθεί για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η από κάτω πλευρά.
- Με μια σπάτουλα αναποδογυρίστε τη ζύμη και ψήστε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Βγάλτε τη ζύμη από το τηγάνι και προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Πάνω στη ζύμη απλώστε ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού και στη συνέχεια προοσθέστε το λάδι.
- Ψήστε για 3-4 λεπτά ακόμη και η πίτσα μαργαρίτα είναι έτοιμη.
Πηγή