Μια συνταγή που θα σας δώσει αφράτο παγωτό σε χρόνο μηδέν με τα πιο απλά υλικά που έχουμε συνήθως συνέχεια στο σπίτι.
Η μπανάνα και αρκετά φρούτα, μπορούν να προσφέρουν πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ειδικές μηχανές και περίπλοκες παρασκευές. Απλά, πολτοποιώντας το παγωμένο φρούτο.
Εδώ, ο συνδυασμός σοκολάτα-μπανάνα είναι ο απόλυτος για ένα παγωτό στο… λεπτό. Αν δεν είστε φαν του φυστικοβούτυρου, αντικαταστήστε το με πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
- 4 μέτριες μπανάνες
- 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
- 75 γρ μαύρη σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια σε σακούλα τροφίμων και στην κατάψυξη. Αφαιρούμε 15’ λεπτά πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή
- Προσθέτουμε τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (καλό είναι να είναι ένα δυνατό μίξερ ή μπλέντερ) και χτυπάμε. Οι παγωμένες μπανάνες θα είναι στην αρχή δύσκολο να πολτοποιηθούν. Σταματήστε και εκκινήστε συχνά το μπλέντερ ώσπου να επιτύχετε την κρεμώδη υφή που απαιτείται.
- Γυρίζουμε σε ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού
- Σερβίρουμε αμέσως
Πηγή