Αυτή η συνταγή είναι για όλες τις φορές που θέλουμε κάτι γλυκό, αλλά δεν έχουμε καμιά όρεξη να κατεβάζουμε μίξερ και να διαβάζουμε με τις ώρες.
Ναι, είναι αλήθεια πως η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμη και η μαγειρική τέχνη!.. Στην πρώτη πρέπει κανείς να ακολουθεί τις οδηγίες της συνταγής πιστά, αν βέβαια θέλει να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κι ύστερα ήρθαν τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου, που και εύκολα γίνονται και πολύ μπελά δεν έχουν και τα λατρεύουμε.
Εκτός από το κλασικό με τη φρυγανιά και το ζελέ, γλυκό ψυγείου μπορείτε να κάνετε και με απολαυστικό λεμόνι, σε μια συνταγή που θυμίζει πολύ τζιζκέικ.
Υλικά
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με γεύση λεμόνι
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 & ¼ φλιτζάνια γάλα
- 4 φλιτζάνια σαντιγί
- 2 φακελάκια κρέμα λεμόνι στιγμής
- Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και βάζουμε σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών (ιδανικά με αποσπώμενα πλαϊνά). Αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και πατάμε καλά στη βάση του σκεύους
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές γάλα. Ενσωματώνουμε στο μείγμα 1 ½ φλιτζάνι από τη σαντιγί
- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι στιγμής, προσθέτοντας το γάλα και χτυπώντας ώσπου να σφίξει. Αφήνουμε στο ψυγείο 20 λεπτά να σφίξει καλύτερα
- Στρώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση και από πάνω την κρέμα λεμονιού. Τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε
Πηγή