Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά από το Γκάζιαντεπ της Τουρκίας -Το μυστικό είναι στο σιρόπιασμα | GASTRONOMIE

Τα παραδοσιακά γλυκά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μας θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς, που κάθε φορά που πηγαίναμε μας κερνούσε ένα σιροπιαστό γλυκό σε μικρό, πιατάκι με πολύχρωμη χαρτοπετσέτα.

Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα γλυκά που λατρεύουμε να τρώμε σε ό,τι ηλικία κι αν είμαστε, όσα μοντέρνα φαγητά κι αν έχουμε δοκιμάσει. Και μπορεί να διαφωνούμε για το ποιος το έφτιαξε πρώτος, όμως, η παραδοσιακή συνταγή από το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας είναι πεντανόστιμη και αξίζει μια δοκιμή.

Ο «κλασικός» μπακλαβάς γίνεται με φιστίκι και έχει μια κρέμα που ονομάζεται καϊμάκ. Το μυστικό, όμως, κρύβεται στο σιρόπιασμα. Τον βρίσκουμε στα πιο εκλεκτά ζαχαροπλαστεία της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε τη συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά στο Bovary.gr


Πηγή