Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για πρωτότυπες μπριζόλες φούρνου, σαν… παπουτσάκια, θα σας ξετρελάνει! | GASTRONOMIE

Μπριζόλες και μακαρόνια. Είναι η πιο κλασική απάντηση στην ερώτηση, σε μικρούς και μεγάλους, ποιο είναι το αγαπημένου σου φαγητό. Σήμερα, λοιπόν, μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων μας, τις μπριζόλες.

Συνταγές για να φτιάξεις μια μπριζόλα υπάρχουν άπειρες. Πολλές φορές δεν χρειάζεται και κάποιος ιδιαίτερος οδηγός για να μαρινάρεις μια μπριζόλα και να της δώσεις ωραία γεύση. Σίγουρα ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές συνταγές για μαρινάδες κάποιες από τις οποίες τις έχουμε μοιραστεί εδώ στο igastronomie. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια συνταγή όχι για μαρινάδα αλλά για το ψήσιμο μιας μπριζόλας που απέχει πολύ από κάθε άλλη. Δεν είναι συνταγή για μπριζόλα με πατάτες, είναι μια συνταγή που θυμίζει περισσότερο… μπριζόλες παπουτσάκια! Δείτε την και θα καταλάβετε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για πρωτότυπες μπριζόλες φούρνου

  • 8 μπριζόλες χειρινές χωρίς κόκκαλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ή δύο μικρά
  • Λάδι
  • Κέτσαπ
  • Μαγιονέζα και sour cream σε ίσα μέρη (πχ 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και δύο sour cream
  • συν έξτρα sour cream
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 3 πατάτες περασμένες από τον τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής για πρωτότουπες μπριζόλες φούρνου

  • Χτυπάτε τις μπριζόλες με έναν για να μαλακώσουν
  • Βάζετε τις μπριζόλες σε ένα μπολ, βάζετε αλάτι, πιπέρι και τρίβετε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Ανακατέυετε καλά.
  • Σε ένα ταψί, που έχετε στρώσει λαδόκολλα, αλείφετε με λίγο λάδι.
  • Τοποθετείτε τις μπριζόλες στο ταψί.
  • Περνάτε κάθε μπριζόλα με λίγη κέτσαπ.
  • Βάζετε πάνω από κάθε μπριζόλα λίγο από το κρυμμύδι που έχετε κόψει σε καρέ.
  • Βάζετε λίγο από το μείγμα της μαγιονέζας με τη sour cream, ουσιαστικά βάζετε τόση ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια, χωρίς να γίνει, ωστόσο, ένα παχύ στρώμα.
  • Προσθέτετε πάνω από κάθε μπριζόλα λίγη από την τριμμένη πατάτα.
  • Πάνω από τις πατάτες καλύπτετε με λίγη sour cream.
  • Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζετε το ταψί από το φούρνο, και βάζετε πάνω από κάθε μπριζόλα λίγο τρυμμένο τυρί.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για πρωτότυπη μπριζόλα φούρνου:


Πηγή