Λαχανικό εύκολο, δροσερό το αγγούρι, η παρακάτω συνταγή απογειώνει τη γεύση του και το κάνει σαλάτα από μόνο του.
Συνήθως το αγγούρι το χρησιμοποιούμε ως έξτρα υλικό σε μια σαλάτα, στη χωριάτικη, στο μαρούλι ή το πολύ πολύ το κόβουμε σκέτο με λίγο λάδι και ξύδι. Το αγγούρι όμως μπορεί να γίνει το βασικό υλικό μιας σαλάτας και η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει. Μια υπέροχη συνταγή για να συνοδεύσει ένα ωραίο ψητό, όπως το κοτόπουλο μια εξαιρετική συνταγή για το οποίο είδαμε πρόσφατα, ή ωραίες ζουμερές μπριζόλες.
Υλικά συνταγής για αγγούρι σαλάτα
- 3 αγγούρια
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για το dressing
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα (βασιλικό-ρίγανη-θυμάρι ή μαϊντανό-ρίγανη-θυμάρι)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για αγγούρι σαλάτα
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας κόβοντας σε φέτες τα αγγούρια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αγγούρι και από πάνω το κρεμμύδι.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και το χτυπάμε ελαφρώς.
- Περιχύνουμε το dressing μας πάνω από το αγγούρι με το κρεμμύδι και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Πηγή