Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για σοκολατένιο magic cake -Κρεμώδες, διαφορετικό, εύκολο | GASTRONOMIE

Ta Magic cake εισέβαλαν στη… ζωή μας πριν λίγα χρόνια και εξελίχθηκαν σε μανία. Μια συνταγή για ένα εύκολο, ονειρεμένο σοκολατένιο τέτοιου είδους κέικ.

Η συνταγή είναι απλή, σκέτο παιχνιδάκι. Το αποτέλεσμα της συνταγής εντυπωσιακό και γευστικό, διαφορετικό από τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.

Υλικά συνταγής για σοκολατένιο magic cake

  • 4 αυγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 210g (1 1/3 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
  • 75g (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
  • 50g (1/2 φλιτζάνι) σκόνη κακάου
  • 120 γρ. Βούτυρο, λιωμένο, ψυγμένο
  • 600 ml γάλα, ελαφρώς ζεστό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη έξτρα
  • Φρέσκα σμέουρα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένιο magic cake

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C αέρα.
  • Αλευροβουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί 21 εκατοστών
  • Βάλτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τα 210 γραμμάρια ζάχαρης άχνης και χτυπήστε, μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν άσπρο και να αφρατέψει.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα καθώς προσθέτετε το γάλα, σιγά σιγά. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για λίγο ακόμη.
  • Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος με το ασπράδι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε ακόμη 1/3 του μείγματος ασπραδιού. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και στο τέλος προσθέτουμε το τελευταίο 1/3 και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.
  • Ψήνουμε για μια ώρα.
  • Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και συνοδεύουμε με φρέσκα σμέουρα.

Πηγή