Ta Magic cake εισέβαλαν στη… ζωή μας πριν λίγα χρόνια και εξελίχθηκαν σε μανία. Μια συνταγή για ένα εύκολο, ονειρεμένο σοκολατένιο τέτοιου είδους κέικ.
Η συνταγή είναι απλή, σκέτο παιχνιδάκι. Το αποτέλεσμα της συνταγής εντυπωσιακό και γευστικό, διαφορετικό από τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.
Υλικά συνταγής για σοκολατένιο magic cake
- 4 αυγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 210g (1 1/3 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
- 75g (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
- 50g (1/2 φλιτζάνι) σκόνη κακάου
- 120 γρ. Βούτυρο, λιωμένο, ψυγμένο
- 600 ml γάλα, ελαφρώς ζεστό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη έξτρα
- Φρέσκα σμέουρα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένιο magic cake
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C αέρα.
- Αλευροβουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί 21 εκατοστών
- Βάλτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τα 210 γραμμάρια ζάχαρης άχνης και χτυπήστε, μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν άσπρο και να αφρατέψει.
- Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα καθώς προσθέτετε το γάλα, σιγά σιγά. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για λίγο ακόμη.
- Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος με το ασπράδι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε ακόμη 1/3 του μείγματος ασπραδιού. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και στο τέλος προσθέτουμε το τελευταίο 1/3 και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.
- Ψήνουμε για μια ώρα.
- Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και συνοδεύουμε με φρέσκα σμέουρα.
Πηγή