Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για σουφλέ πατάτας με μοτσαρέλα

Τα σουφλέ είναι η κατεξοχήν συνταγή που επιλέγουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε εύκολο, γρήγορο και γευστικό φαγητό.

Οι παραλλαγές του σουφλέ είναι αμέτρητες και δεν βαριόμαστε να το απολαμβάνουμε ποτέ καθώς κάθε φορά που το φτιάχνουμε μπορούμε να δημιουργούμε ένα πιάτο με εντελώς διαφορετικές γεύσεις.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε στην ιστοσελίδα του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη το πιο εύκολο σουφλέ πατάτας που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο, με υπέροχο άρωμα και γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι με αυτό το πιάτο ενώ η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή. Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όλα σου τα υλικά σε ένα σκεύος και έπειτα να τα ψήσεις στον φούρνο.

Υλικά συνταγής για σουφλέ με μοτσαρέλα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 μεσαία αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 1 συσκευασία Mozzarella
  • 1 συσκευασία τυρί Havarti
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αμέσως μετά, κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες μισού εκατοστού περίπου.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και στρώνουμε μια στρώση με τα τυριά μας.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες μας.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τυριά μας από πάνω και αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρίμαχο σκεύος .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
  • Αμέσως μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά μας.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή