Ναι, το σπαγγέτι γίνεται και στο φούρνο και δεν είναι απλά μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για μακαρονάδα, αλλά θα κρατήσει την κουζίνα καθαρή και τακτοποιημένη.
Για μια απλή, αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα συνήθως χρειάζεται μια κατσαρόλα για να βράσουν τα μακαρόνια, ένα σκεύος να ψηθεί η σάλτσα, ένα σουρωτήρι για να σουρώσετε το σπαγγέτι και μια σειρά από εργαλεία κουζίνας: Ξύλινη κουτάλα, τρυπητή κουτάλα και ένα πιρούνι για το ανακάτεμα.
Βίντεο: Ένα, δυο μυστικά της συνταγής
Βρήκαμε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που σας δείχνει ακριβώς πώς θα ετοιμάσετε το σπαγγέτι στο φούρνο. Πέραν του ψησίματος, η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει περισσότερα από 15′ λεπτά.
Σημειώστε πως μπορεί να αντικαταστήσετε το τυρί που ψήνεται στο φούρνο με κάποιο άλλο, κίτρινο μαλακό τυρί που λιώνει απολαυστικά, αλλά και τα μυρωδικά με εκείνα της επιλογής σας. Επίσης, τα τρία μυρωδικά της συνταγής μπορούν να προστεθούν είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα.
Υλικά
- 500 γρ σπαγγέτι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλάκι μαϊντανό
- 400 γρ τοματάκια κονκασέ
- 2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε στικς
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
- 3 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνα μοτσαρέλα τριμμένη
- 3-4 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς
- Βάζουμε το σπαγγέτι ωμό, σε σκεύος που να χωράει τα ζυμαρικά κατά μήκος. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα
- Προσθέτουμε την τομάτα, το χυμό τομάτας, τις πιπεριές, το νερό, τον βασιλικό και ανακατεύουμε και πάλι. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα να σκεπάσει τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 50’ λεπτά περίπου
- Αφαιρούμε πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό και τριμμένο τυρί
Πηγή