Το σάντουιτς ήταν ένα παγωτό που αγαπήσαμε πολύ στα παιδικά μας χρόνια. Με αυτή τη συνταγή θα απογειώσετε την απόλαυση στο σπίτι.
Μπορεί η υφή του σπιτικού παγωτού να είναι δύσκολη υπόθεση, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν γίνεται να ετοιμάσετε το ακαταμάχητο, σοκολατένιο μπισκότο, στο οποίο θα κλείσετε την αγαπημένη σας γεύση.
Παρακάτω έχουμε το ιδανικό μείγμα για να ετοιμάσετε παγωτό σάντουιτς που θα ζήλευε και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο. Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε τη γεύση που θέλετε για να γεμίσετε το σπιτικό μπισκότο και να αφήσετε την κατάψυξη να κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι baking powder
- 120 γρ βούτυρο
- 110 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ μαύρη ζάχαρη
- 20 γρ. λευκή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 οικογενειακή συσκευασία παγωτό της αρεσκείας σας (τουλάχιστον 1,5 λίτρο)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το Baking powder.
- Λιώνουμε σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη βανίλια, τη σοκολάτα και το αλάτι, ανακατεύοντας με μια μαρίς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Ανακατεύουμε τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη, ρίχνουμε στη σοκολάτα και προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας με σύρμα να αφρατέψουν και να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ενώνουμε να πάρουμε έναν ομογενοποιημένο χυλό
- Απλώνουμε με σπάτουλα στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει καλά
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε
- Κόβουμε το μπισκότο σε δύο ίσα μέρη. Απλώνουμε το παγωτό στην επιφάνεια του ενός κομματιού του μπισκότου και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη. Βράζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή