Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για συγκλονιστικά μακαρόνια με κιμά -Το μυστικό υλικό που απογειώνει τη γεύση | GASTRONOMIE

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο φαγητό -μικρών και μεγάλων- από τα μακαρόνια με κιμά. Μια πειραγμένη, εξαιρετική συνταγή.

Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές που κυκλοφορούν είναι άπειρες, και καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά αγαπημένο πιάτο όλων, η κάθε κουζίνα έχει και τη δική της συνταγή. Σε κάθε σπίτι η αγαπημένη συνταγή για μακαρόνια με κιμά έχει συγκεκριμένα μπαχαρικά και λαχανικά και κάθε επίδοξος σεφ το δικό του μυστικό.

Το μεγαλύτερο μυστικό, όμως, στη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, είναι η προσθήκη δύο μεγάλων, πικάντικων, χωριάτικων λουκάνικων, που δίνουν έξτρα γεύση στη σάλτσα μας για τα μακαρόνια.

Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο

  • 500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα, πικάντικα
  • λίγο λάδι
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα κομμένα κυβάκια
  • Λίγο σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι,
  • Ενα κουτί πουμαρό
  • Λίγο πελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 120 ml κρασί
  • νερό

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον κιμά από τα λουκάνικα
  • Αφού ροδίσουμε τον κιμά και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσουν.
  • Στη μισή ώρα προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ και αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν ακόμη.
  • Σερβίρουμε με al dente μακαρόνια που μόλις έχουμε βράσει και απολαμβάνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Πηγή