Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο φαγητό -μικρών και μεγάλων- από τα μακαρόνια με κιμά. Μια πειραγμένη, εξαιρετική συνταγή.
Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές που κυκλοφορούν είναι άπειρες, και καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά αγαπημένο πιάτο όλων, η κάθε κουζίνα έχει και τη δική της συνταγή. Σε κάθε σπίτι η αγαπημένη συνταγή για μακαρόνια με κιμά έχει συγκεκριμένα μπαχαρικά και λαχανικά και κάθε επίδοξος σεφ το δικό του μυστικό.
Το μεγαλύτερο μυστικό, όμως, στη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, είναι η προσθήκη δύο μεγάλων, πικάντικων, χωριάτικων λουκάνικων, που δίνουν έξτρα γεύση στη σάλτσα μας για τα μακαρόνια.
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
- 500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα, πικάντικα
- λίγο λάδι
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα κομμένα κυβάκια
- Λίγο σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι,
- Ενα κουτί πουμαρό
- Λίγο πελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 120 ml κρασί
- νερό
Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον κιμά από τα λουκάνικα
- Αφού ροδίσουμε τον κιμά και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσουν.
- Στη μισή ώρα προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ και αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν ακόμη.
- Σερβίρουμε με al dente μακαρόνια που μόλις έχουμε βράσει και απολαμβάνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Πηγή