Πρόκειται για την πιο απλή, πεντανόστιμη και απολαυστική συνταγή για βουτυράτα και τραγανά μπισκότα με μόλις 3 υλικά.
Αν υπάρχει πιο κλασική και απλή συνταγή για μπισκότα, αυτή είναι η παρακάτω. Στη Βρετανία τα αποκαλούν Shortbread, καθώς βασίζονται στο αλεύρι και το βούτυρο, ενώ γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.
Μερικά
μυστικά της συνταγής
Η συνταγή βασίζεται στον χρυσό κανόνα «3,2,1», που ουσιαστικά για κάθε τρία μέρη αλεύρι, βάζουμε δύο μέρη ζάχαρη και ένα μέρος βούτυρο.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κανόνας εφαρμόζεται μόνο όταν μετράμε με φλιτζάνια (δηλαδή όγκο) και πάντοτε η μεγαλύτερη ποσότητα αφορά στο αλεύρι και η μικρότερη στη ζάχαρη.
Με αυτό κατά νου, μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα επιθυμείτε από τα πεντανόστιμα αυτά μπισκοτάκια.
Επιπλέον,
μπορείτε να διανθίσετε τη συνταγή,
προσθέτοντας σοκολάτα ή δημιουργώντας
τα κλασικά βουτηματάκια, με μαρμελάδα,
πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 18 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Πηγή