Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για τα πιο εύκολα μπισκότα -Με μόνο τρία υλικά, ακολουθώντας τον μαγικό κανόνα «3,2,1» | GASTRONOMIE

Πρόκειται για την πιο απλή, πεντανόστιμη και απολαυστική συνταγή για βουτυράτα και τραγανά μπισκότα με μόλις 3 υλικά.

Αν υπάρχει πιο κλασική και απλή συνταγή για μπισκότα, αυτή είναι η παρακάτω. Στη Βρετανία τα αποκαλούν Shortbread, καθώς βασίζονται στο αλεύρι και το βούτυρο, ενώ γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.

Μερικά
μυστικά της συνταγής

Η συνταγή βασίζεται στον χρυσό κανόνα «3,2,1», που ουσιαστικά για κάθε τρία μέρη αλεύρι, βάζουμε δύο μέρη ζάχαρη και ένα μέρος βούτυρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κανόνας εφαρμόζεται μόνο όταν μετράμε με φλιτζάνια (δηλαδή όγκο) και πάντοτε η μεγαλύτερη ποσότητα αφορά στο αλεύρι και η μικρότερη στη ζάχαρη.

Με αυτό κατά νου, μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα επιθυμείτε από τα πεντανόστιμα αυτά μπισκοτάκια.

Επιπλέον,
μπορείτε να διανθίσετε τη συνταγή,
προσθέτοντας σοκολάτα ή δημιουργώντας
τα κλασικά βουτηματάκια, με μαρμελάδα,
πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (240 γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι (60γρ) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει καλά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό 5 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
  • Αφού σταθεί καλά το ζυμάρι κόβουμε σε μπισκότα 1 εκατοστού και στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 18 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Πηγή