Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για την πιο διάσημη «τυλιχτή» ομελέτα -Το «δείπνο των 30 δευτερολέπτων» | GASTRONOMIE

Είναι εκείνες οι πανεύκολες, απλές συνταγές, που αν επιτύχουν, μπορούν να προσφέρουν ασύγκριτη απόλαυση.

Η ομελέτα αυτή είναι μια συνταγή που έγινε διάσημη σε ολόκληρη την Αμερική από την πιο διάσημη τηλεμαγείρισσα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, την Τζούλια Τσάιλντ.

Η Τζούλια Τσάιλντ αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεπερσόνες που έκανε πιο προσιτή την μαγειρική στην Αμερική.

Η ιστορία της έγινε μάλιστα και ταινία, με την μοναδική Μέριλ Στριπ να αναλαμβάνει να ζωντανέψει το ταμπεραμέντο και την αγάπη της για το φαγητό. Η μαγείρισσα που μαθήτευσε στη Μέκκα της γαστρονομίας, το Παρίσι, έμαθε πολλές τεχνικές στον καθημερινό Αμερικανό πολίτη.

Βίντεο: Δείτε
πως ετοιμάζει τη συνταγή για την ομελέτα

Από τις πιο διάσημες συνταγές της ωστόσο υπήρξε διαχρονικά η περίφημη τυλιχτή ομελέτα της ή όπως την αποκαλούσε αλλιώς «δείπνο έτοιμο σε μισό λεπτό». Δείτε στο βίντεο παρακάτω:

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά της επιλογής σας (μαϊντανό, άνηθο, σχινόπρασο ή ό, τι άλλο επιθυμείτε)

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε ζωηρά με πιρούνι για 30 δευτερόλεπτα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναμειχθούν καλά τα ασπράδια με τον κρόκο
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Καθώς το βούτυρο λιώνει ανακινούμε το σκεύος να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια
  • Γυρίζουμε τα αυγά στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεκινάμε να ταρακουνάμε το σκεύος μπρος-πίσω, τραβώντας απότομα το τηγάνι προς το μέρος μας.
  • Όσο ψήνονται τα αυγά αυξάνουμε την γωνία του τηγανιού και συνεχίζουμε την ίδια ανακίνηση ώστε η ομελέτα να πέσει στην άκρη του σκεύους. Γυρίζουμε το τηγάνι πάνω από το πιάτο. Η ομελέτα είναι έτοιμη σε 20 δευτερόλεπτα (δείτε το βίντεο πάνω).
  • Γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε

Πηγή