Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για την πιο εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα | GASTRONOMIE

Εάν είστε από εκείνους που λατρεύουν τις πίτες αλλά δεν θέλουν να περνούν χρόνο στην κουζίνα, σήμερα σας έχω συνταγή για την πιο εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα.

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή, ειδικά για το σαββατοκύριακο, όπου μπορεί να θέλετε να περάσετε το βράδυ με φίλους αλλά δεν επιθυμείτε να κλειστείτε στην κουζίνα.

Υλικά

  • 250 γρ. διάφορα αλλαντικά
  • 150 γρ. μαλακά κίτρινα τυριά
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τα αλλαντικά με τα τυριά
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε στην μέση του την κέτσαπ
  • Από πάνω βάζουμε τη γέμιση όπως την έχουμε ετοιμάσει
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε δεξιά και αριστερά τη σφολιάτα σε φαρδιές λωρίδες πάχους περίπου 2 εκατοστών
  • Έπειτα ξεκινάμε να πλέκουμε τις λωρίδες μεταξύ τους
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλα το πάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας να κλείσει καλά και να σφραγίζει τη γέμιση στο εσωτερικό της
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, να πάρει χρώμα η σφολιάτα. Τσέκαρε αν έχει ψηθεί από κάτω και είναι έτοιμη
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα

Tip1: Στο ταψί πριν βάλεις το φύλλο σου βάλε λαδόχαρτο αλλιώς άλειψε το με λίγο ελαιόλαδο για να μην σου κολλήσει

Tip2: Από πάνω πριν το ψήσεις δεν χρειάζεται να το αλείψεις με αυγό όπως κάνουμε συνήθως στις πίτες. Η σφολιάτα έχει από μόνη της μέσα αυγό και βούτυρο με αποτέλεσμα να ροδοκοκκινήσει τέλεια!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή