Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή για τραγανά σκορδόψωμα με τρία τυριά -Γεύση τριών ελληνικών νησιών | GASTRONOMIE

Ένα γρήγορο σνακ, μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει πολύ εύκολα ένα ωραίο ποτήρι κρασί.

Συνήθως όταν ακούς τρία ή τέσσερα τυριά, σκέφτεσαι μακαρονάδα ή πίτσα. Κι όμως, η συνταγή αυτή αποδεικνύει πως μπορεί να γίνει και σε σκορδόψωμο. Το κλασικό ορεκτικό σε κάθε ιταλικό ή πιτσαρία, αποκτά πιο πλούσια γεύση με την προσθήκη τριών ελληνικών τυριών.

Υλικά

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 35 γρ τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
  • 35 γρ αρσενικό Νάξου
  • 35 γρ κασέρι Μυτιλήνης
  • ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα
  • Ανοίγουμε την μπαγκέτα στα δύο και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του ψωμιού
  • Στρώνουμε σε ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και ψήνουμε για 15’ λεπτά περίπου να λιώσει καλά το τυρί
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Πηγή