Ένα γρήγορο σνακ, μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει πολύ εύκολα ένα ωραίο ποτήρι κρασί.
Συνήθως όταν ακούς τρία ή τέσσερα τυριά, σκέφτεσαι μακαρονάδα ή πίτσα. Κι όμως, η συνταγή αυτή αποδεικνύει πως μπορεί να γίνει και σε σκορδόψωμο. Το κλασικό ορεκτικό σε κάθε ιταλικό ή πιτσαρία, αποκτά πιο πλούσια γεύση με την προσθήκη τριών ελληνικών τυριών.
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 35 γρ τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
- 35 γρ αρσενικό Νάξου
- 35 γρ κασέρι Μυτιλήνης
- ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μπαγκέτα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα
- Ανοίγουμε την μπαγκέτα στα δύο και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του ψωμιού
- Στρώνουμε σε ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και ψήνουμε για 15’ λεπτά περίπου να λιώσει καλά το τυρί
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Πηγή