Λατρεύουμε τις πίτες, όσο κανένα άλλο παραδοσιακό πιάτο. Θα μπορούσαμε να τρώμε μία διαφορετική κάθε μέρα.
Κοιτώντας για «ψαγμένες» συνταγές, βρήκαμε μια απίθανη για την λεγόμενη «τσιτσανόπιτα». Πρόκειται για ένα είδος τυρόπιτας που πήρε το όνομά της από μια παραλλαγή του «τσιτσάνικου», δηλαδή του «γυμνού», όπως λένε οι ντόπιοι. Έχει αφράτη, ζουμερή και τυρένια ζύμη και γίνεται χωρίς φύλλο.
Αυτή την παραλλαγή της «γυμνής» τυρόπιτας τη συναντάμε στη Βόρεια Εύβοια. Είναι πολύ εύκολη και λαχταριστή και γίνεται γρήγορα και με λίγα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Διαβάστε τη συνταγή για τσιτσανόπιτα στο Bovary.gr
Πηγή