Καλό είναι το κομμάτι του χοιρινού να είναι μπούτι και όσο γίνεται πιο καθαρό από λίπη και ίνες. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη για το ιδανικό κρέας στη γάστρα.
Επειδή το
φαγητό θέλει αρκετή ώρα στο φούρνο και
στην σκεπασμένη γάστρα, τσεκάρετε τα
υγρά του περίπου μισή ώρα πριν τον χρόνο
που υπολογίζετε να το βγάλετε από τον
φούρνο.
Τα πορτοκάλια
είναι κάποιες φορές πολύ γλυκά και δεν
διαθέτουν την απαραίτητη οξύτητα για
να πάρει άρωμα και γεύση το φαγητό. Σε
αυτή την περίπτωση, μπορείτε να
αντικαταστήσετε ένα από αυτά με ένα
λεμόνι.
Υλικά
- 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 3 πιπεριές γλυκιές ψιλοκομμένες
- 300γρ λευκά μανιτάρια σε ροδέλες
- 4-5 πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 πατάτες
- 2-3 καρότα
- Για τη σάλτσα: 4-5 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- Χυμό από 2-3 πορτοκάλια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε, μαζί με τα μανιτάρια και το ξερό κρεμμύδι
- Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το βάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά στη γάστρα
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα
Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr
Πηγή