Από τα ωραιότερα χειμερινά φαγητά είναι η φασολάδα και αξίζει να τη δοκιμάσετε μια συνταγή με χυλωμένη λευκή σάλτσα.
Μετά την κρεατοφαγία την περίοδο των γιορτών μια μικρή αποτοξίνωση με όσπρια και σαλάτες μπαίνουν δυναμικά στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Από τα πιο αγαπημένα πιάτα του χειμώνα είναι η κλασική φασολάδα, ωστόσο αν θέλετε μια πιο εναλλακτική, το ίδιο όμως νόστιμη, συνταγή είναι με λευκή λεμονάτη σάλτσα. Η σούπα με φασόλια φτιαγμένη με «δεμένη» λεμονάτη σάλτσα είναι ελαφριά και μπορείτε να την κάνετε και πιο πικάντικη προσθέτοντας λίγο μπούκοβο.
Η λευκή φασολάδα είναι πολύ διαδεδομένο πιάτο στη Στερεά Ελλάδα, όπως και στη νότια Ιταλία, που αγαπούν πολύ τα όσπρια με λευκές σάλτσες και τα συνοδεύουν κυρίως με θαλασσινά.
Διαβάστε στο Bovary.gr τη συνταγή για την φασολάδα με λεμονάτη σάλτσα.
Πηγή