Το κόκκινο ζεστό κρασί ή αλλιώς glühwein είναι το απόλυτο ποτό των γιορτών. Μια υπέροχη συνταγή.
Έχει μια μακρά παράδοση ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Σήμερα, αποτελεί παραδοσιακό ποτό του ευρωπαϊκού βορρά, όπως της Γερμανίας.
Είναι το κρασί των Χριστουγέννων, που καταναλώνεται ζεστό. Έχει πλούσιο άρωμα και γεύση, χάρη στα μπαχαρικά και τα φρούτα που το συνοδεύουν. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό κέρασμα για τα γιορτινά τραπέζια.
Υλικά συνταγής για glühwein
- Κόκκινο κρασί
- Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
- Στικ κανέλας
- Γαρίφαλο
- Κόκκοι πιπεριού
- Μέλι
Εκτέλεση συνταγής για glühwein
- Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το στύβουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις φλούδες, το χυμό, το γαρίφαλο, την κανέλα και το μέλι.
- Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά το μέλι.
- Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι για 15 λεπτά για να πάρει τα αρώματα.
- Το σουρώνουμε σε ποτήρια κρασιού.
- Καταναλώνουμε ζεστό.
Πηγή