Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Συνταγή: Λαχταριστή γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Μ’ αυτήν την «τεμπέλικη» συνταγή για γαλατόπιτα δε θα ξαναδιστάσετε να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό.

Η γαλατόπιτα είναι μία από τις παραδοσιακές λιχουδιές που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε, ωστόσο πολλές φορές η διαδικασία για να τη φτιάξουμε φαντάζει «μπελαλίδικη» και έτσι καταλήγουμε να την αγοράζουμε απ’ το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η νοστιμιά ενός σπιτικού γλυκού είναι ασύγκριτη, όποτε εμείς βρήκαμε μια απλή και εύκολη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα προκειμένου να σας παρακινήσουμε να τη φτιάξετε στην κουζίνα σας.

Συγκεκριμένα η συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη σας εγγυάται ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Υλικά

Για το φύλλο

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 4 μέτρια αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 στικ κανέλας

Για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

  • Ανοίγουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  • Παίρνουμε κάθε φορά ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • Το διπλώνουμε να γίνει μια λωρίδα παχιά και το βάζουμε στο κέντρο από ένα στρόγγυλο πυρέξ 30 εκ.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε έτσι ανοίγοντάς τα μέσα στο πυρέξ ώστε να μοιάζουν με ένα μεγάλο λουλούδι.
  • Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την υγρή βανίλια ,το στικ κανέλας και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το γάλα με την βοήθεια μιας κουτάλας μέσα στα αυγά.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας σίτας πάνω από το φύλλο που ψήσαμε.
  • Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά στον αέρα στους 170 c.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή