Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024

Σφολιατίνια με μαρμελάδα -Εύκολη συνταγή με τρία υλικά

Μια εύκολη σπιτική συνταγή για σφολιατίνια με μαρμελάδα.

Εδώ και κάποια χρόνια, διανύουμε στην Αθήνα μία περίοδο ακμής των cool φούρνων και των concept ζαχαροπλαστείων. Παντός είδους αρτοσκευάσματα έχουν την τιμητική τους και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει θαμώνες σε κάποιον φούρνο της γειτονιάς μας, απ’ όπου προμηθευόμαστε τις αγαπημένες μας γλυκές λιχουδιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η καθημερινή επίσκεψη στον φούρνο είναι ένα «ακριβό σπορ» και δεν μπορούμε κάθε μέρα να τρώμε αφράτες viennoiserie και κρουασάν από έξω.

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή από την ιστοσελίδα απλές συνταγές για λαχταριστά σφολιατίνια με μαρμελάδα, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, για να συνοδέψετε τον πρωινό σας καφέ.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας (1 πακέτο)
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας (1 βαζάκι)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε τη ζύμη σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Ανοίγουμε στον πάγκο μας τα φύλλα σφολιάτας και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα (κρατάμε ένα κ.τ. γλυκού μαρμελάδα για να τα αλείψουμε)
  • Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, λωρίδες πάχους περίπου 2 εκατοστών και τις διπλώνουμε στριφογυριστά ξεκινώντας από την γωνία.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα σφολιατίνια με λίγη απόσταση ανάμεσά τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε την μαρμελάδα που κρατήσαμε.
  • Αλείφουμε τα σφολιατίνια αφού κρυώσουν λίγο με την αραιωμένη μαρμελάδα για να γυαλίσουν.

Πηγή