Υλικά
- 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
- 1 μεγάλο αβγό
- 100 γρ. γλυκό συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1/2 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κ. γλ. κινέζικη σκόνη 5 μπαχαρικών
- 1 κρούστα τάρτας άψητη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε τον με τους κρόκους αβγού και το αβγό μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, την κανέλα, το τζίντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα 5 μπαχαρικών και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Τοποθετήστε την κρούστα τάρτας σε ένα ταψί και γεμίστε με το μείγμα κολοκύθας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Μειώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 30- 40 λεπτά.
Source link