Υλικά για 4 άτομα
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 – 4 κομμάτια μπούτι κοτόπουλου, ξεψαχνισμένο, ψητό ή βραστό
- ¼ φλιτζ. τυρί κασέρι τριμμένο
- ¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- βούτυρο ή λάδι για το ταψί
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μπέικον για 1 – 2 λεπτά και μετά προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Μόλις μαλακώσουν τα υλικά και εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και απλώνετε μέσα τη γέμιση.
- Ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε την τάρτα για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Source link