Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 80 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 1 αβγό
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι baking powder
- 180 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
- 2-3 αχλάδια
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά μέλι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Χτυπάτε αρχικά με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτετε το αβγό και μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια. Δουλεύετε το μείγμα με το χέρι για ένα λεπτό ακόμα.
- Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε φέτες. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και στρώνετε επάνω τα αχλάδια.
- Ξαναβάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε άλλα 10 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
- Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Ζεσταίνετε την κρέμα και πριν αρχίσει να βράζει την ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε πάλι.
- Ρίχνετε σιγά σιγά τη σοκολάτα επάνω στα αχλάδια, προσέχοντας να μην πασαλείψετε τη βάση στα πλάγια
- Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να τη σερβίρετε.
Source link