.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
- νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
- 1 κονσέρβα τόνος νερού
- 5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
- 2 αβγά (χτυπημένα)
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 250 γρ τριμμένο κασέρι
- 1 1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
- λίγο μαϊντανό για το πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο, το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με το πιρούνι.
- Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω κομμένη στο μέγεθος της τάρτας. (Αν θέλουμε για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Για τη γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον στραγγίξουμε λίγο), το τυρί τριμμένο, τα αβγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, τη ξεσκεπάζουμε από την λαδόκολλα και γεμίζουμε την επιφάνεια της με τη γέμιση.
- Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Source link