Είναι η πιο σπέσιαλ χειμωνιάτικη τάρτα, θα την απολαύσετε σίγουρα.
Τα κρεμμύδια γλυκαίνουν όταν ψήνονται και η κρέμα που σας προτείνω είναι ελαφριά και πολύ γευστική.
Υλικά
- 700 γραμμάρια κρεμμύδια
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
- 2 κρόκους αυγού
- Ζύμη για τάρτα
- Μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λωρίδες
- Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά
- Ετοιμάστε τώρα την κρέμα: Ζεστάνετε το γάλα αρκετά καλά
- Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά
- Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατέψτε δραστήρια
- Ξαναβάλτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια -Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και το τυρί, ανακατέψτε καλά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε μοσχοκάρυδο
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε απαλά
- Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε λίγο τον πάτο με πηρούνι και ρίξτε από πάνω τα κρεμμύδια
- Ψήστε την τάρτα για 20-30 λεπτά, στους 200 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει από πάνω καλά
- Αυτή η τάρτα είναι υπέροχη και ξαναζεσταμένη!
- Mυστικό: Αν θέλετε να ανεβάσετε τη γεύση της τάρτας σας προσθέστε 200 γραμμάρια μπέηκον, ψιλοκομμένα και ροδίστε τα μαζί με τα κρεμμύδια
Πηγή