Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Τέλεια συνταγή για πατάτες φούρνου με πεκορίνο

Μία λαχταριστή συνταγή για πατάτες στο φούρνο που θα γίνει ανάρπαστη.

Στα οικογενειακά τραπέζι κάποιοι συνηθίζουν να πειραματίζονται με νέες γεύσεις και συνδυασμούς, ενώ άλλοι μένουν πιστοί σε διαχρονικές επιλογές που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και έχουν αποδεδειγμένη επιτυχία.

Μια από αυτές είναι οι πατάτες φούρνου -το ιδανικό συνοδευτικό πιάτο για μία πληθώρα κυρίως γευμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που οι πατάτες φούρνου είναι μία σχετικά εύκολη υποθέση, θέλει τέχνη και μαεστρία για να πετύχει κανείς την τέλεια γεύση και υφή.

Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου -τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα.

Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 150 γρ τυρί πεκορίνο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κτγ μπούκοβο
  • 90 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την σως

  • 200 γρ γιαούρτι
  • 1 κτσ μουστάρδα
  • άνηθος

Συνταγή για πατάτες φούρνου με πεκορίνο

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στην μέση.
  • Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  • Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ πασπαλίζοντάς τες με αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, την ρίγανη . την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη , το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25χ35 εκατοστά ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(50γρ) και μια ποσότητα από το μείγμα με το τυρί μέχρι να καλύψει ο πάτος του σκεύους.
  • Χαράζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(40 γρ) και τις ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε μέσα στις πατάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο σκεύος την μία δίπλα στην άλλη.
  • Μπορούμε να τις σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπολ που είχαμε τις πατάτες και να αλείψουμε τις φέτες.
  • Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το πυρέξ για να μπορέσουμε να ψήσουμε για λίγο τις φέτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 170 c.
  • Τις φέτες με το ψωμί τις βγάζουμε πιο νωρίς μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Φτιάχνουμε την σως και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , την μουστάρδα και το ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις τραγανές τυρένιες πατάτες φούρνου.
    Οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε δοκιμάσει.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή