Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Ταλιατέλες με αμύγδαλα και πάστα ελιάς

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι πάστα μαύρης ελιάς
  • 3/4 φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 5 φιλετάκια αντζούγιας ξαρμυρισμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, να βράσει. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν. Θα χρειαστούν 6-8 λεπτά.
  2. Ενώ βράζουν οι ταλιατέλες βάζουμε στο μούλτι την πάστα ελιάς, τα αμύγδαλα, τα φιλετάκια αντζούγιας, το δενδρολίβανο, την κάππαρη και το ελαιόλαδο.
  3. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  5. Χρησιμοποιώντας μια σουρωτή κουτάλα μεταφέρουμε τις ταλατιέλες στο τηγάνι. Ρίχνουμε στο τηγάνι και το πέστο ελιάς και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  6. Οι ταλιατέλες είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με πεκορίνο, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Source link