Κλασικό πιάτο, με αρκετές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά γευστικό.
Υλικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά πέστο βασιλικού
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Μισή πιπερίτσα τσίλι
- 200 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια από 2 τυριά: έμενταλ, πεκορίνο
- 170 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
- Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι-σκόρδο και ροδίστε
- Προσθέστε το πέστο, το τσίλι, τα 2 τυριά τριμμένα, τη φέτα, την σάλτσα ντομάτας + 1/3 ποτηράκι νερό
- Η φέτα χαρίζει κρεμώδη σάλτσα, ώστε να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος
- Αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες στο βαθύ τηγάνι, ανακατέψτε απαλά
- Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 5 λεπτά
- Βγάλτε και προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια
- Ξαναψήστε για 12-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί
- Τότε, γυρίστε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ», και ροδίστε περισσότερο το φαγητό
- Ετοιμο! Αφήστε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρετε
Πηγή