Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Ταλιατέλες με τυριά, στο φούρνο

Κλασικό πιάτο, με αρκετές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά γευστικό.

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πέστο βασιλικού
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή πιπερίτσα τσίλι
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια από 2 τυριά: έμενταλ, πεκορίνο
  • 170 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι-σκόρδο και ροδίστε
  • Προσθέστε το πέστο, το τσίλι, τα 2 τυριά τριμμένα, τη φέτα, την σάλτσα ντομάτας + 1/3 ποτηράκι νερό
  • Η φέτα χαρίζει κρεμώδη σάλτσα, ώστε να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος
  • Αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες στο βαθύ τηγάνι, ανακατέψτε απαλά
  • Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 5 λεπτά
  • Βγάλτε και προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια
  • Ξαναψήστε για 12-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί
  • Τότε, γυρίστε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ», και ροδίστε περισσότερο το φαγητό
  • Ετοιμο! Αφήστε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρετε


Πηγή