.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 3 άτομα
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 φύλλο σφολιάτας
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας μέλι ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.
- Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.
- Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα.
- Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα μ 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
- Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτάκια. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγο δεντρολίβανο.
Source link