Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού και 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 1/4 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Ανάλατο βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το 1 φλυτζάνι τσαγιού και την μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το υπόλοιπο μπαχαρικό κολοκύθας.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το βουτυρόγαλα με τον πουρέ κολοκύθας, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου.
- Προσθέστε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στέρεων.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουτυρώστε ελαφρώς.
- Με ένα κουτάλι πάρτε χυλό από το μείγμα σας και δημιουργήστε την τηγανήτα, ψήνοντας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε με το σιρόπι σφενδάμου και ένα κομμάτι βούτυρο.
Source link