.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
Για το παντεσπάνι
- 5 αβγά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για την κρέμα
- 1 1/2 κιλό γιαούρτι πλήρες ή κρέμα γάλακτος 35%
- 1 βανίλια
- 250 γρ. ζάχαρη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι και το βράζετε μέχρι να ζεσταθεί.
- Προσθέτετε τη σόδα και αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, γιατί σχηματίζεται πολύς αφρός.
- Συνεχίζετε να βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει πολύ σκούρο και αρχίσει να μυρίζει λίγο σαν καμένο. Δεν πρέπει να το βράσετε παραπάνω, γιατί θα γίνει κάρβουνο.
- Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Σ’ ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Προσθέτετε το χλιαρό μείγμα του μελιού στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατόπιν προσθέτετε αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά όλο το μείγμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία λαδόκολλα με διάμετρο 30 εκ. βάζετε λίγο από το μείγμα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσέρκι. Κάθε παντεσπάνι πρέπει να είναι πολύ λεπτό, τόσο όσο να μη φαίνεται το χαρτί.
- Αν το χαρτί γλιστράει, το βάζετε πάνω σε μία λίγο βρεγμένη πετσέτα.
- Ψήνετε, μέχρι το παντεσπάνι να πάρει χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά το κάθε ένα. Κάθε παντεσπάνι, που ψήνεται, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Χτυπάτε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη. Παίρνετε 1 παντεσπάνι και βάζετε γέμιση. Από πάνω άλλο παντεσπάνι και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν όλα τα παντεσπάνια.
- Αφήνετε 1-2 παντεσπάνια για πασπάλισμα. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω στις πλευρές και ψιλοκόβετε στο μπλέντερ τα παντεσπάνια, που αφήσατε.
- Πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια της τούρτας μελιού και τις πλευρές. Αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε την τούρτα μελιού Μεντόβικ και με καρύδια.
Source link