.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
Για το παντεσπάνι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα
Για την κρέμα λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας (κοφτές) αλεύρι
- ελάχιστο αλάτι
- 3 κροκάδια αυγών
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά σούπας κοφτή φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Κοσκινίστε το αλεύρι και μετρήστε με φλιτζάνι τσαγιού (πρέπει να ζυγίζει περίπου 175 γραμμάρια). Το ξανακοσκινίζετε με το μπεϊκιν παουντερ δύο φορές.
- Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να πήξουν. Ρίχνετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε συνεχώς.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το χυλό ελαφρά με σπάτουλα. Προσθέτετε τη βανίλια και το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά και τον ρίχνετε σε φόρμα αβουτύρωτη διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή σε δύο ταψάκια, αφού στρώσετε στον πάτο λαδόχαρτο.
- Ψήνετε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά για τη φόρμα και 20 περίπου λεπτά για τα ταψάκια.
Για την κρέμα λεμόνι
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια αυγού και χτυπάτε το μείγμα.
- Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε το μείγμα σε μπέν – μαρί (βάζουμε το μπολ μας πάνω από το ζεστό νερό) μέχρι να πήξει.
- Ψήνετε το παντεσπάνι μέσα σ΄ ένα ταψάκι και, όταν κρυώσει, το χωρίζετε σε τρεις φέτες οριζοντίως.
- Προσθέτετε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάτε την κρέμα λεμονιού και την απλώνετε, όταν κρυώσει ανάμεσα στη τούρτα.
- Απλώνετε πάνω στη μία φέτα, τη μισή κρέμα λεμονιού και τοποθετείτε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι.
- Τη σκεπάζετε με την κρέμα λεμονιού και βάζετε πάνω τη τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και καλύπτετε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
Source link