Χειμώνα-καλοκαίρι, τα μπάρμπεκιου καπνίζουν διαρκώς, καθώς αποτελούν για πολλούς ένα είδος γευστικής ιεροτελεστίας που δεν λείπει σε εβδομαδιαία βάση.
Για να παραμείνει όμως αυτό, γευστική ιεροτελεστία, οι σεφ μάς λένε πως δεν είναι ιδανικά όλα τα είδη ψησταριάς.
Οι τρόποι για να ετοιμάσεις το κρέας πολλοί και οι επιλογές αρκετές στις μέρες μας, οι περισσότεροι συμφωνούν ωστόσο πως τα μπάρμπεκιου υγραερίου δεν είναι ο ενδεικνυόμενος.
«Ο καπνός είναι ένα συστατικό από μόνος του», γράφει ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Valentine Warner, «χωρίς αυτόν, παίρνεις μεν τη φωτιά, αλλά χάνεις τη γεύση».
Το ίδιο προτείνουν και οι διάσημοι σεφ Jeremy Lee και Martin Morales, πως οι ψησταριές υγραερίου (και οι ηλεκτρικές) δεν κάνουν τη διαφορά στο κρέας, δεν σπάνε τη μύτη από την τσίκνα…
Source link