Τοστ με γλυκοπατάτα, μια εξαιρετική ιδέα για πρωινό που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά και απαραίτητα συστατικά για ένα δυνατό ξεκίνημα ημέρας.
Ελαφρώς γλυκό, αλμυρό και απλά νόστιμο. Γεμισμένο με βελούδινο χούμους, κρεμώδες αβοκάντο και ένα χρυσαφένιο τηγανητό αυγό, είναι ένα συγκλονιστικό power breakfast που μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για πολύ ώρα, προσφέροντάς σας ταυτόχρονα όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά.
Η συνταγή για τηγανητό αυγό σε τοστ γλυκοπατάτας είναι ένα πραγματικό superfood πρωινό που σας χορταίνει, σας δίνει ενέργεια και έχει απίστευτα νόστιμη γεύση.

Υλικά για δύο τοστ γλυκοπατάτας
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 ντομάτα
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
- 1 αβοκάντο
- 1-2 κουταλιές λάδι
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι προαιρετικά
- 60 γρ. χούμους
- Λίγο χυμό λάιμ
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για τοστ γλυκοπατάτας
- Πλένετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. (εναλλακτικά κόβετε τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια)
- Φρυγανίστε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα τηγάνι ή ακόμη και στην φρυγανιέρα αν τις έχετε κόψει σε φέτες, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Πλένετε την ντομάτα και τον μαϊντανό. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό.
- Χωρίστε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε τη σάρκα του σε φέτες.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε δύο τηγανητά αυγά.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη και προαιρετικά λίγες νιφάδες τσίλι.
- Απλώστε στις φέτες γλυκοπατάτας χούμους. Προσθέστε τη ντομάτα και το αβοκάντο. Προσθέστε λίγο χυμό λάιμ. Τοποθετήστε από πάνω ένα τηγανητό αυγό. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο σουσάμι.
- Το πρωινό σας είναι έτοιμο!


Πηγή