Το κόψιμο των λαχανικών δεν είναι επιστήμη, μιας και περιλαμβάνει όμως μαχαίρι χρειάζεται και προσοχή και επιδεξιότητα.
Το μαχαίρι πρέπει να είναι καλά ακονισμένο και ο τεμαχισμός των λαχανικών να γίνεται υποχρεωτικά πάνω σε επιφάνεια κοπής (πλαστική ή ξύλινη).
Γιατί είναι σημαντικό και να γλιτώνουμε τα ατυχήματα αλλά και να κόβονται σε ομοιόμορφα κομμάτια τα λαχανικά μας, ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα.
Ακόμα κι έτσι όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι απαραίτητο να κάνουμε όταν τεμαχίζουμε λαχανικά. Η δημιουργία επίπεδης επιφάνειας στο ζαρζαβατικό.
Κρεμμύδια, πιπεριές και αγγούρια, για παράδειγμα, είναι δυσκολότερα στην κοπή γιατί έχουν κυλινδρικό σχήμα. Για να παραμείνουν λοιπόν σταθερά στην επιφάνεια κοπής, οι επαγγελματίες τα κόβουν υποχρεωτικά στη μέση πριν τα ψιλοκόψουν, με την επίπεδη πλευρά πάνω στο ξύλο κοπής.
Είναι ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει και λιγότερα απρόοπτα, αλλά και καλύτερα αποτελέσματα στο κόψιμο.
Source link