Για τα μικρά μυστικά της καλής σούπας μας μιλά η Sharon Franke του Good House Keeping, λέγοντας ας πούμε ότι για να βγει νόστιμη θέλει πολύ αλάτι, αλλά και το νερό να σιγοβράζει και όχι να κοχλάζει.
Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα σε κάθε σούπα που έχει μέσα ντομάτα είναι ο χρόνος που προσθέτουμε την ντομάτα στην κατσαρόλα.
Το λάθος, μας λέει, είναι να τη βάλουμε από την αρχή. Το οξύ που περιέχει η ντομάτα δεν αφήνει τα άλλα λαχανικά να βράσουν όπως πρέπει, αφήνοντάς τα τελικά περισσότερο τραγανά απ’ όσο θα θέλαμε.
Την ντομάτα την προσθέτουμε στα τελευταία 20 λεπτά του βρασμού, όταν όλα τα άλλα συστατικά είναι κοντά στο να γίνουν στο επιθυμητό επίπεδο…
Source link