Τετάρτη , 2 Απρίλιος 2025

Το μυστικό των σεφ για χρυσές επιδόσεις στην κουζίνα – Newsbeast

Όταν είναι να ετοιμάσουν πιάτα που τρελαίνουν κόσμο, οι επαγγελματίες σεφ δίνουν βάση σε δύο πράγματα: τη γεύση και την ασφάλεια.

Υπάρχει μάλιστα και μια διεθνής έκφραση για τις συνθήκες που επικρατούν σε μια κουζίνα εστιατορίου: «χορογραφημένο χάος».

Ένας χορός ανθρώπων, σκευών και υλικών δηλαδή που συντονίζονται για να βγουν τα πράγματα όπως πρέπει.

Η food blogger Jennifer Sweenie μπαινοβγαίνει για χρόνια στις επαγγελματικές κουζίνες και μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό γεύσης απευθείας από τα άδυτα των εστιατορίων.

Όταν είναι να χρησιμοποιήσουν λάδι για τηγάνισμα ή μαγειρική, οι σεφ επιλέγουν τη λεγόμενη «αναλογία 1 προς 1», ένα μέρος βούτυρο και ένα μέρος λάδι δηλαδή.

Ο συνδυασμός, μας λέει, είναι η ίδια η συνταγή της επιτυχίας. Το λάδι αποτρέπει το βούτυρο από το να καεί και το βούτυρο προσθέτει με τη σειρά του γευστικό πλούτο στο πιάτο.

«Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με την αναλογία 1 προς 1», τονίζει.


Source link

Ελέγξτε επίσης

Τα κρασιά της 25ης Μαρτίου: Τι πίνουμε με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά – 7 value for money ελληνικές ετικέτες

Ποιά κρασιά ταιριάζουν περισσότερο με τα τραπέζια του Ευαγγελισμού; Ο ελληνικός αμπελώνας προσφέρει εξαιρετικές, οικονομικές …