Τα θερμόμετρα είναι ασφαλώς ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτεί ο ψήστης για την κατάσταση του κρέατος, μόνο που την ίδια δουλειά κάνει και ένας απλός δοκιμαστής για κέικ!
Ο δοκιμαστής για κέικ (cake tester) είναι το πάναπλο και πάμφθηνο εργαλείο για να ελέγχεις κάθε πράγμα που ψήνεται. Όχι μόνο το κέικ δηλαδή, αλλά και κρέατα και ψάρια και λαχανικά.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπήξεις το ανοξείδωτο σουβλί στο κέντρο του κρέατος και να το ακουμπήσεις μετά στον καρπό του χεριού σου. Αν το μέταλλο είναι ζεστό, τότε το ψητό δεν είναι έτοιμο ακόμα. Αν πάλι βγει καυτό, τότε έχει ψηθεί ομοιόμορφα.
Για το κέικ ο δοκιμαστής δουλεύει αλλιώς, καθώς εκεί ελέγχεις αν βγαίνει καθαρό το μέταλλο.
Η γνωστή αμερικανή σεφ Danielle Sobel ορκίζεται πως είναι το απολύτως ασφαλέστερο εργαλείο για να ελέγχουμε αν έχει γίνει το ψητό. Κάθε ψητό. Για πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να φαγωθούν ωμά, όπως το κοτόπουλο ας πούμε.
Και μιας και είναι μια μεταλλική βελόνα ουσιαστικά, δεν ανοίγει μεγάλες τρύπες στο κρέας και το ψάρι και δεν διακινδυνεύεις έτσι να χάσεις όλα τα ζουμιά…
Source link